سیستم اتوماسیون صنعتی هوشمند

با سيستم اتوماسيون صنعتي هوشمند ايراني

زمين کشاورزي را با يک پيامک سم‌پاشي و آبياري کنيد!

 

اتوماسيون صنعتي هوشمند 

 

سرويس: علمي و فناوري - علم و فناوري ايران

کد خبر: 94022715520

يکشنبه 27ارديبهشت 1394 - 11:21

 

محققان دانشگاه علمي کاربردي، موفق به طراحي و ساخت سيستم اتوماسيون صنعتي هوشمند در سم‌پاشي و پخش ريزمغذي‌ها در کشاورزي شدند.

 محمدجواد لطف‌اللهي، طراح اين سيستم در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري ايسنا منطقه مرکزي، با بيان اين که از اين سيستم اتوماسيون در غرفه جهاد دانشگاهي واقع در نمايشگاه فناوري‌هاي پيشرفته استان مرکزي رونمايي شده است، اظهار کرد: يکي از مشکلات بخش کشاورزي که کشاورزان با آن درگير هستند، فرايند سم‌پاشي و تزريق ريزمغذي‌ها در مزارع زير کشت محصولات است. از جمله روش‌هاي مورد استفاده در انجام فرايند سمپاشي، بهره‌گيري از سمپاش‌هاي کوچک دستي است که کشاورز بايد اين فرايند را با استفاده از يک کپسول تحت فشار بر روي دوش انجام دهد.

 

وي افزود: استفاده از سمپاش‌هاي بزرگ يکي ديگر از اين روش‌هاست؛ در اين روش با استفاده از يک سمپاش و تراکتور و حرکت بر روي زمين کشاورزي کار سمپاشي انجام مي‌شود.

 

اين محقق با بيان اين که امروزه نياز مبرم محصولات و مزارع کشاورزي به تزريق به موقع سموم دفع آفات نباتي و نيز ريزمغذي‌ها در مراحل سه‌گانه کاشت، داشت و برداشت مي‌تواند مورد توجه قرار گيرد، افزود: برخي از مشکلات موجود در اين امور مي‌تواند شامل از بين رفتن محصولات به دليل استفاده از روش‌هاي سنتي (استفاده از ادوات سم‌پاشي سنتي مانند سم‌پاش کوله‌اي يا تراکتوري)، بازدهي و کيفيت پايين محصولات در اثر عدم توزيع يکنواخت سموم و ريزمغذي‌ها در سطح زمين، به خطر افتادن سلامت نيروهاي انساني که به طور مستقيم با سموم و ريزمغذي‌ها تماس فيزيکي دارند، نياز به حضور مداوم نيروي انساني در فرايند سم‌پاشي و توزيع ريزمغذي‌ها، امکان سرايت برخي آفت‌ها مانند قارچ‌ها به محصولات مجاور در اثر حرکت نيروي انساني مابين محصولات طي سم‌پاشي زمين، صرف مدت زمان طولاني در فرايند سم‌پاشي و پخش ريزمغذي‌ها با توجه به متراژهاي بالا در مزارع کشاورزي و ... باشد و با توجه به اين مشکلات وجود يک سيستم تمام اتوماتيک هوشمند جهت رفع و به حداقل رساندن اين خسارات لازم به نظر مي‌رسد.

 

لطف‌اللهي با بيان اين که با هدف تجاري‌سازي و توليد انبوه در نمايشگاه فناوري‌هاي پيشرفته استان مرکزي شرکت کرده است، گفت: به وسيله اين دستگاه نه تنها مصرف سم را به يک بيستم کاهش داده‌ايم، بلکه هزينه‌هاي جاري که کشاورز در طول دوره کاشت متحمل مي‌شود نيز با استفاده از اين دستگاه کاهش پيدا مي‌کند.

 

وي ضمن اشاره به کارايي سيستم اتوماسيون هوشمند مشتمل بر آبياري و سم‌پاشي، گفت: اين سيستم به طور تمام اتوماتيک و بدون نياز به دخالت عوامل انساني عمل تزريق سموم بر روي محصولات کشاورزي را از طريق سيستم‌هاي تحت فشار و قطره‌اي انجام خواهد داد.

 

لطف‌اللهي گفت: اين سيستم هوشمند، اتوماتيک و کنترل‌پذير، قادر به برنامه‌ريزي هم از طريق صفحه کليد بر روي دستگاه و هم از طريق پيام کوتاه است و ديگر نيازي به حضور فيزيکي کشاورز در زمين کشاورزي نيست.

 

وي افزود: اين سيستم از طريق پيامک (sms) و پنلي که روي دستگاه تعبيه شده، قادر به انجام سم‌پاشي و آبياري است.

 

لطف‌اللهي ادامه داد: اين سيستم به گونه‌اي برنامه‌ريزي شده است که قادر به پشتيباني از هر دو نوع سيم‌کارت همراه اول و ايرانسل است و کنترل‌پذيري آن از هر دو نوع سيم کارت صورت مي‌گيرد.

 

اين محقق گفت: عمليات سم‌پاشي با استفاده از سم‌پاش‌هاي بزرگ که شامل سمپاش و تراکتور مي‌شود، از يک سري معايب برخوردار است از جمله اين که گاهي اوقات سم‌پاشي از اين طريق نتيجه عکس مي‌دهد، زيرا ورود تراکتور و نيروي انساني در مزرعه باعث فرسايش خاک مي‌شود؛ اما با نصب سيستم اتوماسيون صنعتي هوشمند بر روي سيستم‌هاي تحت فشار و قطره‌اي ديگر نيازي به ورود تراکتور و سم‌پاش به زمين کشاورزي نخواهد بود.

 

وي بيان کرد: با استفاده از پارامترهاي مؤثر در امر سم‌پاشي و توزيع ريزمغذي‌ها از قبيل ميزان آب ورودي به زمين، نوع سم يا ريزمغذي، مدت زمان پخش مواد بر روي محصولات، نوع محصول و تعداد دفعات پخش مواد، مي‌توان سيستم دستگاه را تنظيم کرد و آن را به صورت مفيد و موثر بکار گرفت.

 

لطف‌اللهي با بيان اينکه اين سيستم، بازدهي محصول را به دو تا سه برابر افزايش مي‌دهد، هزينه اين دستگاه براي کشاورز را حدود سه ميليون تومان برآورد کرد و گفت: يک کشاورز براي سم‌پاشي نياز به يک تراکتور و نيروهاي انساني دارد؛ اما با طراحي اين سيستم تمام اتوماتيک، نيروي انساني و تراکتور حذف مي‌شود.

 

قابليت اتصال به سيستم آبياري تحت فشار يا قطره‌اي، کنترل هوشمند و برنامه‌ريزي شده فرايند پخش سموم و ريزمغذي‌ها از طريق سيستم پيام کوتاه، حذف تماس مستقيم نيروي انساني با سموم و مواد مضر براي سلامتي کشاورز، پخش و توزيع يکنواخت سموم و ريزمغذي‌ها بر روي محصولات و قابليت قطع تزريق سم و اعمال فرايند آبياري به تنهايي و بالعکس در هر زمان از شبانه‌روز از ديگر امکانات و مزيت‌هايي است که وي براي اين سيستم برشمرد.

 

به گزارش ايسنا طرح "سيستم اتوماسيون صنعتي هوشمند در سم‌پاشي و پخش ريزمغذي‌ها در کشاورزي" توسط لطف‌اللهي، فارغ‌التحصيل دانشگاه علمي کاربردي و با استاد راهنمايي بهزاد برناک طراحي شده است.

 

براي دريافت اخبار مرتبط با اتوماسيون صنعتيبه

 سايت پشتيباني اتوماسيون صنعتي نادين تک

 مراجعه نمايد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 29 شهريور 1398برچسب:اتوماسیون صنعتی,هوشمند,آبیاری,کشاورزی, | 12:31 | نویسنده : دیبا سنسور |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.